2024. március 29. - Auguszta

Blues és jazzfesztivál

Immár hagyomány Szegeden, hogy tavasszal a dzsessz és blues rajongói két napra a Belvárosi moziba helyezik át székhelyüket, és a műfaj kiemelkedő hazai és külföldi muzsikusait hallgatva hódolnak zene iránti szenvedélyüknek.
2010. február 16. kedd 15:46 - HírExtra
A kiváló dzsessz-szaxofonos az idén ötödik "születésnapját" ünneplő rendezvény nyitónapján lép föl. Tim Ries amellett, hogy rendszeresen turnézik a Rolling Stones zenekarral, együtt játszik John Patituccival, Brian Bladdel és Bill Frisellel is - mondta Dömény Ágnes, a fesztivál sajtóreferense az MTI-nek.

A muzsikus neves előadók - John Scofield, Sheryl Crow, Darryl Jones és Norah Jones - közreműködésével készítette el a The Rolling Stones Project című albumot, melyen a zenekar legismertebb dalait dolgozta fel. A Belvárosi mozi Zsigmond Vilmos-termében az Oláh Kálmán Trió - a névadó Liszt-díjas zongorista mellett a nagybőgős Barcza Horvát József, illetve a dobos Balázs Elemér - társaságában ígér felejthetetlen zenei csemegét. Szintén a nyitónapon áll színpadra a Rambling Blues, és ekkor érkezik Jimi Hendrix-számok dzsesszfeldolgozásaira épülő műsorával a Band of Gypsys Reincarnation is.

Másnap a meglepetéssel készülő szegedi Ráczoforte nyitja a fellépők sorát, majd őket követi a leginkább klez-dzsesszként meghatározható zenét játszó Nigun, végül a fesztivál zárásaként a klasszikus akusztikus dzsesszt játszó Tzumo Trio muzsikál. A fesztivált a Magyar Jazz Szövetség - a szegedi rendezvények közül elsőként - méltónak találta arra, hogy beválogassa a Magyar Jazz Ünnepe programsorozat eseményei közé, s az érdeklődők a szervezet támogatásának köszönhetően a második napra kedvezményes áron vásárolhatnak belépőt - közölte a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását