2024. május 14. - Bonifác

Eltávolították Obama szobrát a jakartai parkból

A lakosság tiltakozása nyomán eltávolították a gyermek Barack Obamát ábrázoló szobrot egy jakartai parkból.
2010. február 15. hétfő 13:04 - HírExtra
A 2 méter magas, az amerikai elnököt gyermekként mintázó bronzszobrot vasárnap szállították el a Taman Menteng Parkból a közeli Menteng One általános iskolába.
A szobrot decemberben állították fel a parkban, bírálói azonban szinte azonnal harcba szálltak ellene. Több mint 57 ezer ember csatlakozott a Facebook közösségi portálon a Bontsák le a Taman Menteng Parkban emelt Barack Obama-szobrot elnevezésű csoporthoz.

"Mindenki tisztában van vele, hogy Obama a világ egyik vezetője, de nem a mi nemzeti hősünk, aki megérdemelné, hogy szoborral tisztelegjenek előtte. Ez sérti nemzetünk büszkeségét, mivel Indonéziának nagyon sok olyan jeles embere van, akik jól szolgálták hazájukat, mégsem emeltek nekik szobrot" - hangoztatta Heru Nugroho, a csoport alapítója.
Ron Mullers, a szoborállítás kezdeményezője ugyanakkor hangsúlyozta: a szobor azért készült, hogy inspirálja a környéken élő gyerekeket. Az alkotáshoz szükséges összeget adományokból teremtették elő.

A Barry-szobor - így becézték Obamát indonéziai osztálytársai - a tíz éves Barack Obamát ábrázolja sortban, pólóban, kezében egy pillangóval.

A Hawaiin született jelenlegi amerikai elnök gyermekként négy évet élt Jakartában, miután édesanyja egy indonéz férfihoz ment feleségül.

Obama márciusban hivatalos látogatást tesz Indonéziába, ahova családja is elkíséri majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását