2024. május 2. - Zsigmond

A Google Buzz egy hülyeség lenne?

A Google Gmail levelezőrendszerének Buzz névre keresztelt közösségiportál-funkciókkal való kiegészítése szükségtelen lépés volt a riválisok, többek között a Microsoft és a Yahoo! véleménye szerint.
2010. február 11. csütörtök 12:54 - HírExtra
A Google levelezési rendszerének mintegy 176 millió felhasználója hamarosan a Gmailen belül érheti el a YouTube-ra és a Picasara töltött videókat, képeket, illetve a Facebook és a Twitter szolgáltatásaihoz hasonlóan üzenhet egymásnak, sőt a műholdas navigációs rendszerrel (GPS) rendelkező mobilról bejelentkezve még azt is megtudhatja, hogy éppen honnan írnak kedvenc barátai - olvasható a The Daily Telegraph brit lap honlapján (www.telegraph.co.uk) megjelent beszámolóban.

"Az elfoglalt emberek nem akarnak még egy közösségi portált" - szögezte le a Microsoft, amely a legnagyobb riválisnak tekintett Facebook résztulajdonosa is egyben.
"Az emberek az alkalmazások csoportosításával járó kényelmet szeretik, és ezt mi már megcsináltuk. A Hotmail-felhasználók a Microsoft partneri kapcsolatai révén 2008 óta élvezhetik a Flickr, a Facebook, a Twitter és még 75 egyéb alkalmazás jelentette előnyöket" - olvasható a redmondi szoftvercég közleményében.

A Yahoo! a Google lépésére mindössze azzal reagált twitteres profiljában, hogy ő már két évvel ezelőtt létrehozta a Yahoo! Buzz szolgáltatást, amelyet bárki meglátogathat az eredeti helyén: a http://buzz.yahoo.com címen.

"Már több mint 200 Yahoo- és más szolgáltatói oldal csatlakozik a Yahoo! hírfolyamához, olyanok, mint a Flickr, a Twitter, a YouTube vagy a Yelp" - közölte a sunnyvale-i szolgáltató, hozzátéve, hogy a Facebookhoz illesztett szolgáltatással a Yahoo!-n keresztül is elérhetők a közösségi portálon található ismerősök.

A Google a vádak és kritikák ellenére úgy véli, hogy a Buzz révén a Gmail-felhasználók jobban megérthetik a világháló valós idejű természetét. "Az üzenetek folyama áradattá duzzadt" - mondta Bradley Horowitz, a Google termékfejlesztési igazgatóhelyettese.
"Ezt a mennyiségű információt, amely a semmitmondó fecsegéstől a fennkölt gondolatokig terjed, egyszerűen már lehetetlen értelmezni. Úgy véljük, hogy ez egy Google méretű probléma" - hangsúlyozta, arra utalva, hogy a mikroblog-szolgáltatások átláthatatlan hírfolyamai helyett a Gmail új rendszerében az ismerősök által legérdekesebbnek tartott információk feljebb kerülnek a hírek tengerében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását