2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Téli vihar bénítja az USA-t

Téli vihar, 2. forduló szalagcímmel tudósított a CNN hírtelevízió arról az újabb hatalmas havazásról, amely szerdára virradóra kezdődött és szinte megbénította az Egyesült Államok közép-atlanti térségét, benne Washingtont és New Yorkot.
2010. február 10. szerda 20:02 - HírExtra
Néhány napon belül ez a második hóvihar, a régió még ki sem ásta magát a hótakaró alól a múlt hét végi havazás után, amikor egyes területeket 91 centiméteres hó lepett be. A fővárosban a kormányhivatalok zárva voltak, 230 ezer alkalmazott három napja nem jár munkába, Virginiától Marylanden át New Yorkig iskolák százaiban szünetelt a tanítás. Az előrejelzés szerint az 55 millió embert érintő, szerda estig tartó vihar 30-36 centiméteres friss hóréteggel vonja be az országrészt.

A csapadékot 40-70 kilométeres óránkénti sebességű széllökések kísérik. Az autópályákon már reggel rendkívül veszélyessé váltak a közlekedési viszonyok, a látótávolság néhány száz méterre csökkent. Philadelphia, Baltimore és Washington esetében valószínűleg ez lesz minden idők leghavasabb tele.

Washingtonban, valamint Virginia és Maryland államban vészhelyzetet hirdettek. A Washington-Baltimore térségben néhány ezer háztartásban még mindig nem tudták helyreállítani az áramszolgáltatást a múlt pénteki-szombati hóvihar óta. A lakosok az utóbbi napokban autóik kiásásával és a lehullott faágak eltakarításával foglalkoztak, továbbá spájzolással készültek az újabb havazásra, sok élelmiszerüzlet kiürült. Több város polgármestere arra kérte a lakosságot, ha teheti, maradjon otthon.

Az előzetes közlés szerint a washingtoni Reagan nemzeti és a Dulles nemzetközi repülőtér szerdán nem indít egyetlen járatot sem. New Jersey, Philadelphia, Baltimore, New York és Chicago légikikötőiben járatok százait törölték. Az Amtrak vasúttársaság korlátozta a vonatforgalmat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását