2024. május 16. - Mózes, Botond

Csak öt évet kapott a darabolós gyilkos

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Baranya Megyei Bíróság azt a férfit, aki még 2002-ben Pellérden agyonverte ismerősét, majd testét feldarabolta és egy hordóban elrejtette.
2010. február 3. szerda 20:00 - HírExtra
Hajdú István bírósági szóvivő szerdán az MTI-nek elmondta: a bíróság erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit. Az ítélet nem jogerős. Az ügyész eltérő minősítésért és az ítélet súlyosbításáért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Az ügyvéd szerint ugyanis jogos védelmi helyzetben volt a férfi. A 64 éves férfi tárgyalása még tavaly decemberben kezdődött, amikor beismerő vallomást tett, bírói kérdésre válaszolva pedig azt mondta: nem bánta meg tettét. A vádirat szerint egy Pellérd-szőlőhegyi présház tulajdonosa 2002-ben megengedte hajléktalan rokonának és az ő ismerősének - a későbbi gyilkosnak -, hogy a présházában lakjanak. Az italozó életmódot folytató "bérlők" azonban összevesztek. A vita tettlegességig fajult, és a vádlott bottal agyonverte a tulajdonos unokatestvérét.

A későbbi felelősségre vonástól félve a testet baltával feldarabolta, a torzót zsákba, majd egy hordóba tette, a fejet és a végtagokat pedig feltehetően elégette - utóbbi maradványok nem kerültek elő. A gyilkos ezután kiköltözött a présházból, és mivel az áldozatot senki sem kereste, a bűncselekményre csak 2008-ban derült fény, amikor a tulajdonos úgy döntött: rendet tesz a házban.

Az áldozatot az orvos szakértői vélemény, röntgen- és DNS-vizsgálat alapján azonosították, a rendőrök így jutottak el a vele akkoriban gyakran látott ismerőséhez, aki tavaly már egy szekszárdi szociális otthon lakója volt. A vádlott 2003-ban is követett el erőszakos bűncselekményt, Érden kőműveskalapáccsal akart pontot tenni egy vita végére, akkor emberölés kísérlete miatt három év szabadságvesztésre ítélték. A per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását