2024. június 2. - Kármen, Anita

Szentpétervár: pokolgép robbant egy vasútállomáson

Robbanás történt egy kézihajtány alatt a vasúti síneken az oroszországi Szentpétervárnál kedden, a jármű utasa, egy vasútmérnök a lábán megsebesült. A robbanóanyag 200-400 grammnyi TNT-nek (trinitro-toluol, ismertebb nevén trotil) felelt meg.
2010. február 2. kedd 10:30 - HírExtra
A detonáció egy méteren megrongálta a sínpárt. A hajtány ugyanakkor nem szaladt le a sínekről. A helyszínen kisebb tölcsér keletkezett. A robbanás a Lenyinszkij Proszpekt vasútállomásnál történt, Szentpétervár határában. Az állomáson elővárosi vonatok, valamint a nagyobb távolságra közlekedő szerelvények állnak meg.

Az állomáson öt órán keresztül szünetelt a forgalom. A síneket már helyreállították és beindult a közlekedés a vonalon. Tavaly novemberben egy pokolgép robbant a Szentpétervárt Moszkvával összekötő vasútvonalon, amikor egy személyvonat arra haladt.

A merényletben 26 ember meghalt. A terrorcselekmény végrehajtásáért a felelősséget az észak-kaukázusi iszlamista fegyveresek vállalták. Azóta nagyobb támadás nem érte a térségbeli vasutat.

(Képünk illusztráció)


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását