2024. április 19. - Emma

Bajnai: a válságból az együttműködés jelenthet kiutat

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok elmúlt évekbeli jelentős fejlődését méltatta Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság V. ülését megelőzően a Parlamentben pénteken.
2010. január 29. péntek 14:00 - HírExtra
Egyben hangsúlyozta, hogy a válságból csak az együttműködés jelenthet kiutat. Elmondta: Oroszország mára Magyarország második legnagyobb kereskedelmi partnere 14 milliárd dolláros forgalommal. A válság ugyan visszavetette a kereskedelem dinamikáját, de látható, hogy a kiutat nem a bezárkózás, hanem az egymás felé fordulás, az együttműködés jelentheti, ez adhat új lendületet a kapcsolatoknak.

A bizottság által tárgyalt témák közül - több más mellett - az energiáról szólva a miniszterelnök az energiabiztonság növelésére hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: Magyarországnak minden reális lehetőséget meg kell ragadnia arra, hogy energiaellátását diverzifikálja. A legreálisabb és legkomolyabb lehetőség erre a Déli Áramlat. Bejelentette: ma aláírhatóak a kivitelezéssel foglalkozó Déli Áramlat projekttársaságot létrehozó dokumentumok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását