2024. május 19. - Ivó, Milán

Szélesebb körben folytatják a kutatást a lezuhant gép után

Szélesebb körben folytatják a kutatást kedden a libanoni partok közelében az előző nap tengerbe zuhant etióp gép utasai és fekete doboza után. Az éjszaka folyamán rossz időjárás nehezítette a keresést.
2010. január 26. kedd 10:56 - HírExtra
Az eddig megtalált áldozatok számáról ellentmondásos hírek érkeztek. Hétfőn előbb 34 áldozatról, majd 24-ről szóltak a jelentések. A francia hírügynökségnek a libanoni hadseregre hivatkozó legfrissebb híre szerint viszont csak 14 holttestet találtak meg, köztük két kisgyerekét. Egy amerikai hadihajó, valamint az ENSZ és az Európai Unió békefenntartó helikopterei folyamatosan fürkészik a Boeing 737-es roncsait.

Az Ethiopian Airlines Boeing-737-es típusú gépe helyi idő szerint hétfőn hajnali fél háromkor szállt fel kilencven emberrel a fedélzetén a bejrúti repülőtérről. Úti célja az etióp főváros, Addisz-Abeba volt. A gépen 54 libanoni, 22 etióp, 1 iraki, 1 francia, 1 szíriai állampolgár, valamint Nagy-Britanniában, Kanadában, illetve Oroszországban élő 4 libanoni tartózkodott. A személyzet héttagú volt.

Szaad Haríri miniszterelnök keddre nemzeti gyászt rendelt el, zárva tartanak az iskolák és a kormányhivatalok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását