2024. május 6. - Ivett, Frida

MTV: nem lesznek tömeges elbocsátások?

A Magyar Televízió - a Népszabadság értesülésével ellentétben - nem tervezi az idén négyszáz ember elbocsátását, csökkenti ugyanakkor a kiemelt fizetésűek számát - közölte az MTV csütörtökön az MTI-vel.
2010. január 21. csütörtök 19:48 - HírExtra
"Az idén csoportos elbocsájtással csak akkor számol a Magyar Televízió, ha a kormányzat a végkielégítések fedezetére tud és akar címzett támogatást adni" - Medveczky Balázs ügyvezető alelnök ezzel cáfolta a Népszabadság csütörtöki számában megjelent értesülést, miszerint "az eddig hangoztatott kétszáz helyett négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető".

A lap birtokába jutott válságkezelési terv szerint a kétszáz, biztos leépítésre szánt munkatárs felét a gyártási területről, harmadát a műsorkészítésből, 38 embert pedig adminisztratív állásokból bocsátanának el.

Az MTV azt is közölte, hogy a közszolgálati médiumnál csökkenni fog a kiemelt fizetésűek száma. Az ügyvezető alelnök szerint úgy kell átszervezni a vezetői feladatokat, hogy azok kisebb létszámmal is végrehajthatóak legyenek.

Medveczky Balázs - nevek említése nélkül - hozzátette: arra törekszik, hogy megállapodjon azokkal, akik az elmúlt években munkájukkal segítették a köztelevízió talpon maradását, nézettségének stabilizálását, de készek átadni feladatkörüket. Helyükre az MTV nem vesz fel senkit - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását