2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sztrájk: egy iskolában nincs tanítás

A BKV-sztrájk miatt egy iskolában van rendkívüli szünet csütörtökön Budapesten; az egészségügyben továbbra is zökkenőmentes a működés, csak a Nyírő Gyula Kórházban egyre nehezebb a betegellátást megszervezni - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
2010. január 14. csütörtök 12:51 - HírExtra
Tájékoztatása szerint eddig egy iskola jelezte, hogy csütörtökre tanítási szünetet rendelt el: a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola. A Főpolgármesteri Hivatal hétfőn arról intézkedett: az iskolákban ne rendeljenek el kényszerszabadságot, így a pedagógusok akkor is megkapják a bérüket, ha nem tudnak bemenni.

Mint a közleményben olvasható, Budapesten zökkenőmentesen zajlik a betegellátás, csak a Nyírő Gyula Kórházban csúszott a váltás időpontja. A hivatal kiemelte: eddig a dolgozók önfeláldozó magatartása segített a zavartalan gyógyító munkában, ám a sztrájk elhúzódása egyre nehezebben érinti az intézményeket anyagilag, elsősorban a dolgozókat szállító intézményi autók üzemeltetése és a túlórák kifizetése miatt. A néhány napra nélkülözhető dolgozók kényszerszabadságra mennek, ami szintén nem javítja az egészségügyi dolgozók hangulatát - tette hozzá.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte, hogy minden lehetséges módon támogatja az úgynevezett telekocsi-programot. Ezért lehetővé tették, hogy a sztrájk idején a BKV-végállomásokra be lehessen hajtani autóval, hogy felvegyék a szabad hellyel rendelkező autósok az ott várakozókat.

Ingyenes parkolásra továbbra sincs mód.Ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy a buszsávok és villamossínek használatára vonatkozó jogszabályok a sztrájk idején is érvényben vannak, ettől eltérő rendelkezést kizárólag a közlekedést irányító rendőrök adhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását