2024. április 20. - Tivadar

MDF: még januárban elfogadják a választási programot

Az MDF országos választmánya az előzetes tervek szerint január 30-án fogadhatja el a párt választási programját - mondta Makay Zsolt, a testület elnöke csütörtökön az MTI-nek.
2010. január 14. csütörtök 11:08 - HírExtra
Hozzátette: az időpont még változhat, az események előre is hozhatják, de el is tolhatják a tanácskozás tervezett dátumát.

Közlése szerint a választási programot - amelyet Kajdi József kabinetvezető irányításával dolgoznak ki - a 100 tagú országos választmány jelenlevő tagjainak többsége fogadhatja el.
Arra a kérdésre, hogy az MDF országos és fővárosi listájáról is döntenek-e az országos választmányi ülésen, Makay Zsolt nem kívánt reagálni.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán újságíróknak - a pártja és az SZDSZ lehetséges választási együttműködésére vonatkozó kérdésre válaszolva - elismerte, hogy az MDF folytat tárgyalások "az SZDSZ néhány politikusával".

Az MDF meghirdette a nyitás politikáját, és nagyon sok olyan szervezet és párt jelentkezett, amelyik egyetért azzal a programmal, melyet Bokros Lajos neve fémjelez - mondta Herényi Károly sajtótájékoztatón arra a kérdésre válaszolva, igaz-e, hogy napokon belül SZDSZ-MDF választási együttműködés születik.

Az MTI szabad demokrata forrásokból úgy értesült: Retkes Attila az SZDSZ megyei elnökeivel találkozott szerdán, akiket tájékoztatott a pártnak az MDF-el folytatott tárgyalásairól. Az MTI úgy tudja, hogy a két párt között csütörtökön elnöki szinten folytatódnak majd a tárgyalások, és a nap folyamán Retkes Attila és Dávid Ibolya is találkozni fog.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását