2024. június 1. - Tünde

Késve utalta a fizetéseket

Bár a fedezet meg volt rá, „egy gonoszul kitervelt politikai akció” részeként késve utalta át intézményei dolgozóinak decemberi fizetését a Csongrád Megyei Önkormányzat - közölte Kozma József, a közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője szerdán Szegeden.
2010. január 13. szerda 17:19 - HírExtra
Az államkincstár még az ünnepek előtt átutalta az önkormányzatnak a január eleji járandóságok fedezetét, a dolgozók ennek ellenére csak január 6-án kapták meg fizetésüket - mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a pénz helyet minden alkalmazott egy névre szóló, december 21-i keltezésű levelet kapott, melyben a megyei fideszes vezetés a kormányt hibáztatta a fizetés csúszásával.

A diktatúrák korszakát idézi, hogy a levelet az intézményi dolgozóknak egy listát aláírva, név szerint kellett átvenniük- közölte Kozma József.

„A megyei vezetés hazudott”, a bérfizetéshez szükséges forrás rendelkezésre állt. Amikor a kincstár december 21-én, illetve 22-én átutalta a szükséges pénzt a megye számlájára „le állíthatták volna a kormányellenes politikai színjátékot”, és december 23-án vagy legkésőbb a két ünnep között gondoskodhattak volna a dolgozók jogos járandóságának kifizetéséről - fogalmazott a frakcióvezető.

Kozma József „súlyos visszaélésnek” tartja, hogy a megyei vezetés politikai célból „packázott” az emberekkel, ezért lemondásra szólította föl Magyar Annát, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását