2024. május 17. - Paszkál

Még mindig áradnak a folyók Északon

Tetőzött a Sajó a Borsod megyei Sajópüspökinél, a középső, illetve alsó szakaszokon még árad; szintén kisebb árhullám vonul le a Hernádon, valamint készültségben vannak a Tisza, a Bodrog és a Tarna mentén is.
2010. január 11. hétfő 16:50 - HírExtra
Csont Csaba arról számolt be, hogy a Sajón továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség. A folyó vasárnap késő este harmadfokú vízállás fölött tetőzött. Itt megkezdődött az apadás, ami lassúnak ígérkezik - tette hozzá.

Mint mondta, a Sajó középső, illetve alsó szakaszán továbbra is árad. Sajószentpéternél hétfőn, az esti órákban várható a tetőzés, 335 centiméteres vízszintre számítanak plusz/mínusz húsz centis eltéréssel.

Arról is beszámolt, hogy a karácsonyi árvízkor elöntött útszakaszokat ez az árhullám is eléri, így a Sajó magas vízállása miatt több utat le kellett zárni.

Másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Tarna valamennyi gátőrjárásán, kivéve a tarnazsadányi szakaszt, ahol a tönkrement és szádfallal körbevett csőzsilip miatt harmadfokot tartanak fenn - részletezte.

Hozzátette: az áradások mellett a belvíz is gondot okoz a térségben. Az Ékövizig jelenleg a hét belvízvédelmi szakasza közül már hat helyen tart fenn elsőfokú belvízvédelmi riasztást. Az elöntött területek nagysága mintegy háromezer hektárnyi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását