2024. május 6. - Ivett, Frida

BKV: Szalainé a végkielégítő?

A BKV nem tud arról, hogy volt humánpolitikai igazgatója, Szalainé Szilágyi Eleonóra másnak is intézett volna nagy összegű végkielégítést - mondta Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese vasárnap.
2010. január 10. vasárnap 22:20 - HírExtra
Bolla Tibor közölte: Szalainé humánpolitikai igazgatóként minden ilyen jellegű iratot átfuthatott, de nem tudnak arról, hogy bárkinek is elintézett volna valamilyen végkielégítést.

A vezérigazgató-helyettes arra a kérdésre, hogyan kerülhetett a volt igazgató otthonába több szerződés is, azt mondta, nem tudja ennek a magyarázatát.
Az MTV Híradója szombaton arról számolt be, hogy értesüléseik szerint több száz hr-szerződést találtak a rendőrök Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán, így nem csak magának intézhetett el több tízmillió forintos végkielégítést.

Az igazgató végkielégítésére és tovább foglalkoztatására 2009 júliusában derült fény, amikor a Magyar Nemzet azt írta: a humánpolitikai igazgatónak hiába fizettek ki 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég továbbra is foglalkoztatta.

A napilap cikke nyomán Kocsis István vezérigazgató és Hagyó Miklós (MSZP) akkori, BKV-ért felelős főpolgármester-helyettes is vizsgálatot indított. A BKV 2009. július 27-én mondott fel egykori vezetőjének.

Ezt követően több BKV-vezetőről derült ki, hogy több tízmillió forintos végkielégítést kapott. A cég ennek kapcsán átnézte bérezési és jutalmazási rendszerét, és átvizsgált minden, 2007. januártól kifizetett végkielégítést.

Szalainé ügye nyomán több vezető is távozni kényszerült a közlekedési társaságtól, mások mellett Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes, aki aláírta Szalainé tovább foglalkoztatását.

A BKV belső ellenőrzése is vizsgálatot indított, amely 2009 augusztusában megállapította: a volt hr-igazgató nem volt jogosult a végkielégítésre, mert már nyugdíjas volt, és felvette 200 ezres nyugdíját, amikor megkapta végkielégítését.
Szintén a belső ellenőrzés indított vizsgálatot 86 ember ellen, akinek menedzserszerződése volt, vagy 10 millió forintnál nagyobb végkielégítést kapott.
A jogosulatlan végkielégítések kifizetésével a BKV-t becslések szerint több százmillió forintos kár érte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását