2024. június 17. - Laura, Alida

Fideszes kizárások

Kizárta két tagját az ajkai képviselő-testület Fidesz-frakciója; a város önkormányzatában ellenzékben lévő frakció így kilenc tagúra olvadt - tájékoztatta Stolár Mihály, a Fidesz helyi elnöke pénteken az MTI-t.
2010. január 9. szombat 07:15 - HírExtra
Marton József és Grőber József "többször is szembe ment" a testületi szavazások alkalmával a frakció álláspontjával, annak ellenére, hogy a képviselőcsoport tagjai írásos nyilatkozatot tettek a frakciófegyelem batartására - hangsúlyozta a városi pártelnök.

Mindketten több esetben is a szocialisták álláspontja szerint szavaztak a képviselő-testületben - mondta. Utalt arra is, hogy Marton József esetében kezdeményezték a pártból való kizárását is, ám amikor ezt ő megtudta, önként kilépett. Grőber József nem tagja a pártnak, de a Fidesz támogatásával indult a 2006-os önkormányzati választáson.
A városi Fidesz-elnök elmondta: mivel Marton József a párt városi listájáról került a testületbe, felszólították, hogy adja vissza a mandátumát.

A két tagja kizárásáról még a múlt év végén határozott a frakció.Marton József tanár, aki 1994-1998 között, akkor SZDSZ-esként Ajka polgármestere is volt, közölte, hogy ő mindig "a város érdeke" mellett szavazott. Nem értett például egyet azzal - szemben a Fidesz-frakcióval -, hogy a Bánki Donát Szakközépiskola élére új igazgatót válasszanak. Néhányszor valóban a többségi szocialista frakció álláspontja szerint voksolt, ha úgy látta, hogy ez szolgálja a város érdekét - mondta Marton József.

Grőber József vállalkozó, a padragkúti városrész képviselője elmondta, hogy valóban kiszavazott időnként a frakcióból, mert ilyen esetekben a frakció-fegyelmet nem tudta összeegyeztetni a lelkiismeretével és a választókerülete érdekével. Példaként említette, hogy a szocialisták egyik, költségvetést-módosító előterjesztése szerint 20 millió forintot terveztek a közvilágítás javítására a padragkúti városrészben. A Fidesz-frakció nem támogatta a költségvetést módosítandó szocialista javaslatot, viszont ő megszavazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását