2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Egy szőke nő támadta meg a nagykövetséget?

Egy szőke nőt keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a nő segíthet a szlovák nagykövetség elleni augusztusi Molotov-koktélos támadás felderítésében - közölte a rendőrség pénteken.
2010. január 8. péntek 20:25 - HírExtra
A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint közveszélyokozás bűntett kísérlete miatt nyomoznak az ügyben, ismeretlen elkövető ellen. A fiatalember - akiről egy biztonsági kamera által rögzített fotót már augusztusban közzétettek - tavaly augusztus 25-én, éjfél előtt nem sokkal a szlovák nagykövetség udvarára Molotov-koktélokat dobott, de a palackok nem gyulladtak fel.
A rendőrség szerint a nyomozás során szükségessé vált egy nő azonosítása és kihallgatása, a 30-35 év körüli, szőkére festett hajú nőről egy fotót tett közzé a rendőrség. A nő a bűncselekmény napján a DebrecenSofia UEFA labdarúgó-mérkőzésen szurkolóként vett részt. Arra a közlemény nem tér ki, hogy miként tudná segíteni a nő a rendőrök munkáját.

A Külügyminisztérium ugyancsak pénteken azt közölte: a magyar hatóságok mindent megtesznek a budapesti szlovák diplomáciai képviseletet és kulturális intézetet ért incidensek felderítéséért és megakadályozásáért.

Az MTI azzal kapcsolatban kérdezte a Külügyminisztériumot, hogy Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a SITA pozsonyi hírügynökség által csütörtökön közölt interjúban azt nyilatkozta: Szlovákia jelenleg elsősorban azt várja el a magyar féltől, hogy kivizsgálja az elmúlt évi támadásokat a Magyarországon működő szlovák diplomáciai képviselet, intézetek ellen. Ezekre főleg azután került sor, hogy tavaly augusztusban Szlovákia nem engedte be az országba Sólyom László magyar államfőt, aki Révkomáromban akart részt venni Szent István új szobrának felavatásán.

Balogh Dénes helyettes külügyi szóvivő az MTI-vel azt közölte, hogy az adott ügyekben a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékes kerületi kapitányságai folytatták, illetve folytatják a nyomozást. Helyszíni szemléket tartottak, tanúkat hallgattak meg, térfigyelő kamerák felvételeit elemezték.

Tavaly december 6-án berúgták a budapesti Szlovák Intézet kirakatának üvegét. A Külügyminisztérium határozottan elítélte a támadást. A Novy Cas szlovák bulvárlap akkor azt írta, hogy nyár óta ez volt a harmadik támadás az épület ellen: először egy bomba feliratú dobozt találtak az intézet előtt, majd valaki üveget is dobott a kirakatra.

Balázs Péter külügyminiszter a Szlovák Intézet épületének decemberi megrongálása után azt mondta, a Külügyminisztérium felhívta a rendőrség figyelmét arra, hogy hasonló esetekben fokozott figyelemmel és a lehető leggyorsabban járjon el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását