2024. május 17. - Paszkál

Az MVM-nek kellene a gáz, de nem tárgyal az EMFESZ-el

A gázpiac érdekli a Magyar Villamos Műveket (MVM), de az EMFESZ-szel egy-másfél éve nem tárgyalt sem a földgázfogyasztók átvételéről, sem a gázkereskedő tervezett erőmű projektjébe történő befektetésről - mondta el Mártha Imre, az MVM vezérigazgatója az MTI kérdésére.
2009. december 30. szerda 10:45 - HírExtra
Ennek tükrében a vezérigazgatót meglepte, hogy a magyar sajtó "imamalomszerűen" ismétli az MVM esetleges érdekeltségét az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft.-ben. Az EMFESZ ellátja fogyasztóit, annak ellenére, hogy korábbi beszerzési forrása elapadt, és ezzel kapcsolatban a magyar sajtó arról cikkezett, hogy az MVM azért kért gázkereskedői engedélyt, hogy átvegye az EMFESZ fogyasztóit.

Mártha Imre hangsúlyozta, ha felkérést kapnának az EMFESZ átvételére, megvizsgálnák, hogy az mennyi nyereséget jelentene az MVM csoportnak.

Az MVM az erőművein keresztül az egyik legnagyobb magyarországi földgázfelhasználó - tette hozzá a vezérigazgató.

Az MVM-nek az E.ON Földgáz Trade-del, a német cég magyar gázkereskedőjével van kapcsolata, mert az E.ON Földgáz Trade társult az MVM Trade kereskedelmi platformjához, a Powerforumhoz. A Powerforum Zrt.-t az áramkereskedelemre alapította az MVM, az E.ON Földgáz Trade társulásával pedig gázkereskedelem is zajlik ezen a platformon.

A közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) fél éve megállapodást kötött az E.ON AG-val arról, hogy az MVM részesedést szerezhet az E.ON érdekeltségű villamos energia elosztó hálózati cégekben. Erről még folynak a tárgyalások - mondta a vezérigazgató. Hozzáfűzte: kisebbségi részesedésekről van szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását