2024. május 12. - Pongrác

Újabb balhé ugyanazon a repülőjáraton

Újabb incidens borzolta a kedélyeket vasárnap a Delta-Northwest amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatán, vagyis azon a járaton, amelyet karácsony első napján egy nigériai fiatalember fel akart robbantani.
2009. december 28. hétfő 10:30 - HírExtra
A CNN beszámolója szerint megint csak egy nigériai utas okozott bonyodalmat azzal, hogy miután több mint egy órát töltött el a mosdóban, magáról megfeledkezve üvöltözött nem sokkal a leszállás előtt. A gép kapitánya rendkívüli intézkedéseket kért a detroiti légikikötő biztonsági szerveitől, amelyek ennek eleget is tettek. A gép 255 utassal a fedélzetén rendben leszállt, a dühöngő férfit pedig őrizetbe vették.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei később közölték, hogy a férfinél nem találtak semmi olyan eszközt, vagy robbanószert, amellyel ártani tudott volna. A biztonsági intézkedéseket lefújták - közölték a repülőtéri illetékesek.

A televíziós képsorok tanúsága szerint a detroiti repülőtér leszállópályájának végén álló Airbus A300-as típusú repülőgépet mentők, tűzoltóautók és rendőrségi járművek vették körül. Az utasokat buszokkal szállították el. A betonon felsorakoztatott poggyászokat nyomkereső kutyák szaglászták.

Az Egyesült Államok a minapi légiforgalmi incidensek miatt megszigorította a biztonsági intézkedéseket. A közlekedésbiztonsági hivatal bejelentette vasárnap este, hogy az Egyesült Államokban és Európában indulás előtt alaposabban átvizsgálják az utasokat, és szigorúbb szabályokat vezetnek be a menet közbeni időszakra is: például a mosdót csak felügyelettel szabad használniuk az utasoknak, illetve a leszállást egy órával megelőző időszakban már nem tarthatnak semmit az ölükben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását