2024. május 9. - Gergely

Ukrajna gondban a gázszámlával

Ukrajnának komoly gondjai vannak a decemberi orosz gázszámla ellenértékének előteremtésével - közölte Alekszej Miller, a Gazprom orosz gázipari cég vezetője pénteken.
2009. december 25. péntek 18:16 - HírExtra
Ukrajnának 800 millió dollárt kell átutalnia Oroszországnak a decemberi gázszállításokért - mondta szerdán Bogdan Szokolovszkij, Viktor Juscsenko ukrán államfő energiaügyi megbízottja. Alekszej Miller elmondta: a Gazprom és a Naftogaz ukrán gázipari cég gyakorlatilag naponta tárgyalnak a kérdésről. Hozzátette: "Azt látjuk és halljuk, hogy Ukrajnának igen komoly gondjai vannak a decemberi gázszállítás ellenértékének az előteremtésével".

A Gazprom vezetője emlékeztetett: a héten megállapodás született arról, hogy Ukrajna az eredeti határidőhöz képest néhány nappal később rendezheti decemberi orosz gázszámláját. Akkori hivatalos indoklás szerint a halasztás oka az ortodox karácsony, ami január hetedikén lesz. Ukrajnának minden hónap hetedikén kell átutalnia az előző havi orosz gázimport ellenértékét.

A Gazprom és a Naftogaz kedden állapodott meg Moszkvában arról, hogy a karácsonyi ünnepekre tekintettel Ukrajnának január 11-én kell rendeznie gázszámláját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását