2024. június 2. - Kármen, Anita

Gyújtogatás okozta a két tűzesetet?

Kigyulladt egy lakóépület, majd nem sokkal később egy presszó kedd este Újszászon; a tüzet az elsődleges vizsgálatok alapján szándékos gyújtogatás okozta - közölte a szolnoki tűzoltóság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.
2009. december 23. szerda 14:52 - HírExtra
Erdélyi Tibor tájékoztatása szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosban kedden nem sokkal 20 óra után gyulladt ki az egyik Mohácsi úti lakóház. Az épület két szobája a szolnoki tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A tüzet három vízsugárral, légzőkészülék használata mellett, kéziszerszámok segítségével fél óra alatt eloltották. A munkát nehezítette, hogy az átizzások miatt a födémszerkezetet is meg kellett bontani.
A tüzet az elsődleges vizsgálatok alapján szándékos gyújtogatás okozta, a tűzvizsgáló és a rendőrség több olyan nyomot talált, ami egyértelműen erre utal.

A sajtóügyeletes a további fejleményekről elmondta: a lakóépület oltása még véglegesen be sem fejeződött, amikor újabb tűzjelzés érkezett a szolnoki tűzoltóságra. Szintén Újszászon, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő presszót próbáltak felgyújtani ismeretlenek, a bárpult lángra lobbantásával. A tűzoltók azonnal átvonultak egy gépjárművel a másik helyszínre, de időközben a tulajdonosnak sikerült a lángokat megfékeznie, a tűzoltók egy vízsugárral az utómunkálatokat végezték el.

A két tűzeset között erősen feltételezhető összefüggés, mert a felgyújtott lakóépület tulajdonosa a presszó üzemeltetőjének az édesanyja - tette hozzá Erdélyi Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását