2024. június 16. - Jusztin

Polanski a háziőrizetben is dolgozik

A házi őrizetben is folytatja munkáját Roman Polanski, aki Ghost című filmje vágási munkálatainak vége felé jár - számolt be az egyik svájci hetilap.
2009. december 21. hétfő 12:10 - HírExtra
A Le Matin Dimanche Bernard-Henri Levy francia filozófust, a hosszú évtizedes körözés után őrizetbe vett rendező barátját szólaltatta meg. Levy szerint Polanski családjával körülvéve dolgozik és támogató telefonhívások tömegét fogadja.

A filozófus korábban, mintegy tíz napja látogatta meg gstaadi villájában Polanskit, akit "sziklaszilárdnak" írt le. Levy szerint a rendező dolgozik és önbizalommal teli, noha családját aggasztja az Egyesült Államok által kérvényezett kiadatás ügye.

"Lenyűgöző. A vége felé jár következő filmjének vágásában, ha jól értesültem, az alkotás szerepel a berlini filmfesztivál hivatalos programján" - mondta a lausenne-i lapnak Bernard-Henri Levy.

Az Egyesült Államok által liliomtiprási ügye, valamint az igazságszolgáltatás előli menekülése miatt körözött rendezőt szeptember végén vették őrizetbe Svájcban. December 4-én 3 millió eurós óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték, bokáján elektronikus megfigyelőt kell viselnie. Bár ő maga nem hagyhatja el gstaadi villáját, vendégeket azért fogadhat.

A svájci hatóságok várhatóan a jövő év elején döntenek az amerikai kiadatási kérelemről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását