2024. június 16. - Jusztin

Felmentették a fia megölésével vádolt férfit

Felmentette az emberölés vádja alól a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kaszaperi férfit, aki veszekedés közben egy késsel a fia halálát okozta. Ezzel az ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság döntését.
2009. december 17. csütörtök 14:48 - HírExtra
A büntetlen előéletű, rokkantnyugdíjas férfi és fia gyakran italoztak, ennek során sokszor veszekedtek. 2008. szeptember 28-án ismét sokat ittak, melynek következtében a vádlott súlyos, fia közepes fokban került alkoholos állapotba. Szóváltás alakult ki köztük, a férfi a főzéshez használt késsel hadonászni kezdett, mire fia megragadta a kezét és a mellkasa felé rántotta. A vádlott kezében tartott kés nagy erővel a sértett mellkasába szúródott, ahol elmozdult, és szúrt-metszett sérülést okozott, melynek következtében a férfi fia a helyszínen meghalt.

Bár a sérülések és a halál között ok-okozati összefüggés van, a bizonyítási eljárás során minden kétséget kizáróan nem volt bizonyítható, hogy a sértettet a vádlott egy alkalommal, nagy erővel megszúrta. A Békés Megyei Bíróság a vádlottat bizonyítottság hiánya miatt az emberölés bűntette miatt emelt vád alól első fokon felmentette.

Az ítélet ellen az ügyész előbb a bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében nyújtott be fellebbezést, később az első fokú ítélet hatályon kívül helyezését és új első fokú eljárás lefolytatását kérte, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását