2024. május 16. - Mózes, Botond

A városvezetés kezdeményezi a BKV-tarifaemelést

Az SZDSZ-es városvezetés mégis kezdeményezi a BKV-tarifaemelést; Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt néhány perccel az MTI kérdésére azt mondta: javaslatuk szerint február 1-jével 4 százalékkal emelkednének a jegyek és a bérletek árai.
2009. december 16. szerda 17:50 - HírExtra
A városvezető azt közölte, a kormánnyal folytatott keddi megbeszélésen Bajnai Gordon miniszterelnök egyebek mellett azt szabta a BKV jövő évi, 23 milliárd forintos támogatása feltételéül, hogy inflációkövetően emelik a jegyárakat.

A három héttel ezelőtti közgyűlésen egyedül Ikvai-Szabó Imre szavazta meg a a BKV-tarifaemelést, így azt elvetették. A városvezető akkor az MTI-nek azt mondta, nem terjesztik be újra a testület elé a javaslatot.

Ikvai-Szabó Imre most azt közölte, a kormánnyal folytatott szerdai tárgyalás felülírta a korábbi döntést, ezért kezdeményezik most a BKV díjainak emelését.

Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a néhány hete a koalícióból kilépő szocialista képviselők támogatják-e majd a javaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását