2024. június 16. - Jusztin

Olcsóbb parkolást!

A parkolási díjak és a fizetős övezetek csökkentését szeretné elérni a városvezetőség Pécsett a jövőben, és ennek érdekében akár szerződést is bontana a parkolók üzemeltetőjével - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Páva Zsolt (Fidesz) polgármester.
2009. december 14. hétfő 17:28 - HírExtra
A közgyűlés várhatóan csütörtökön dönt arról, hogy felhatalmazza őt és a vagyonkezelő cég képviselőit, kezdjenek tárgyalásokat a mostaninál "polgárbarátabb" parkolási szisztéma kialakításáról - mondta a politikus. Ehhez módosítani kellene a parkolókat üzemeltető, budapesti székhelyű Gámán Kft.-vel fennálló szerződést, amelynek a felmondását sem tartják elképzelhetetlennek, mert az a céljuk, hogy rövid időn belül saját kézbe vegyék a parkolást, a befolyó pénz jelentős részét pedig a közlekedés fejlesztésére fordítsák - tette hozzá.

A város január végéig szeretné lezárni a kérdést, és a polgármester úgy tudja, hogy a Gámán képviselői hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni.

Páva Zsolt a törekvés indokaként azt hozta fel, hogy az elmúlt években jelentősen kitolódtak a parkolási zónák határai és nőttek a díjak is. A jelenlegi rendszer sem neki, sem a lakosságnak nem tetszik, helyette olyat akarnak, amely igazságos és "megszünteti az anomáliákat".

Nagy Róbert ügyvéd, az önkormányzatnak parkolási ügyben jogi segítséget nyújtó Társaság a Közérdekű Adatokért (TAKA) elnevezésű közhasznú szervezet képviselője azt mondta: a Gámán Kft. szerződés szerint 2011. október 31-ig üzemeltetheti Pécs parkolóit, és rendkívüli felmondás esetén kártérítésre tarthat igényt. Arra, hogy mekkora összeg jöhet szóba, és a cégnek, valamint a pécsi önkormányzatnak mekkora bevétele származik a pécsi parkolási díjakból, sem Nagy Róbert, sem Páva Zsolt nem tudott válaszolni.

Nagy Róbert megjegyezte ugyanakkor, hogy a TAKA szerint semmis a Gámán Kft. és a vagyonkezelő Pécs Holding elődje, a PVV Zrt. között 2003-ban, a parkolók üzemeltetésére létrejött szerződés, mert az ilyen megegyezéseket a koncessziós törvény alapján 2002-től a közgyűlésnek kellett volna jóváhagynia, ami nem történt meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását