2024. február 24. - Mátyás

Megérkezett az igazi tél

A csillagászati tél beköszönte előtt egy héttel, hétfőn Spanyolországban kiadós hóesés bénította meg a közúti forgalmat.
2009. december 14. hétfő 20:46 - HírExtra
Ugyanakkor Németországban csak csekély mennyiségű hó esett, és még az sem biztos, hogy fehér lesz az idei karácsony. Spanyolországban járhatatlanok az autópályák, a hatóságok "szibériai" hidegfront közeledéséről beszélnek, az ország északi és keleti részén a várható ítéletidőre figyelmeztették a lakosságot. Teruel keleti város iskolájában a hóesés miatt szünetel az oktatás, a járművek csak hólánccal tudnak közlekedni. Madridban és a főváros környékén közlekedési káoszt okozott a hóvihar.

Nem jobb a helyzet az Atlanti-óceán túloldalán sem. Főként Kanadában tombol ítéletidő, az ország gazdasági központjában, Torontóban hatalmas mennyiségű hó esett, Ontarióban, ahol a tartomány történetének egyik legzordabb időjárása köszöntött be, legalább 100 ezer embert elvágtak a hóakadályok a külvilágtól. A hatóságok felszólították az embereket, hogy a hét közepéig lehetőleg ne utazzanak a térségbe.

Németországban a héten marad a hideg idő, különösen éjszaka hűl le a levegő. A magasabban fekvő területeken kétszámjegyű is lehet a mínusz hőmérséklet. Ugyanakkor a számítógépes modellek eltérnek a jövőt illetően. Karácsony környékére plusz tíztől mínusz három fokig terjednek az előrejelzések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását