2024. április 24. - György

Nem emelkednek a közüzemi díjak?

A városvezetés közlése szerint elmaradnak januárban az év elején hagyományosnak mondható közüzemi díjemelések Pécsett.
2009. december 11. péntek 13:26 - HírExtra
Nagy Csaba, a baranyai megyeszékhely fideszes alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy bár a helyi szolgáltatók többsége inflációkövető áremelést szeretne elérni, kéréseiknek a városvezetés nem tesz eleget.

A politikus magyarázata szerint "válság idején nem elvenni, hanem adni kell az embereknek, akik közül sokan elveszítették állásukat, egyre nehezebben tudnak megélni".
Az alpolgármester úgy vélte, hogy a közszolgáltatóknál vannak még tartalékok, ezért arra kérik őket, racionális gazdálkodással próbálják csökkenteni költségeiket, s csak akkor nyújtsanak be igényt áremelésre, ha az tényleg szükséges.

Nagy Csaba kérdésre válaszolva azt mondta: nem tudja, meddig tarthatóak a jelenlegi közüzemi díjak Pécsett, de bízik abban, hogy jövő év második felében sem lesz emelés.
A Dunántúl legnagyobb városában jelenleg egy átlagos 50 négyzetméteres lakás éves távfűtési díja 118 ezer forint, a víz- és csatornadíj együttesen mintegy 690 forint köbméterenként. A helyi járatú autóbusz menetjegy 220, a teljes árú összvonalas bérlet 6060, a parkolás óránként 100-300 forintba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását