2024. május 2. - Zsigmond

Újra tárgyal az MSZP-frakció a MÁV-törvényről

A jövő hétfői frakcióülésén újra tárgyal az MSZP-frakciója az úgynevezett MÁV-törvényről, azaz a közlekedési tárgyú törvényekről - tudta meg az MTI szocialista forrásból.
2009. december 9. szerda 15:41 - HírExtra
A frakció újabb információkat kért a szaktárcától, ezeket a héten folyamatosan egyeztették, és a végeredményt összegzik a képviselőcsoport ülésén.

Hétfőn az MSZP kérésére a parlament levette a napirendről a törvény zárószavazását, mert a szocialista képviselők további információt kértek arról. Ezek között volt az, hogy az MSZP meg szerette volna ismerni a vasúti pályák felsorolásáról szóló kormányrendeletet, illetve azt a miniszteri rendeletet, amely a regionális közlekedési szakbizottságok működéséről, összetételéről, struktúrájáról szól. Készül még egy miniszteri rendelet, amely az egyeztetési eljárásokról szól.

A kormányrendelet elkészül, ez a vasúti pályákat - nemzetközi, országos, regionális és egyéb - kategóriába sorolja, de nem részletezi, hogy mely vasútvonalakon szünetel majd a közlekedés. Ez utóbbi a miniszter hatáskörébe tartozik, az új menetrend pedig a hétfő frakcióülés előtt egy nappal, vasárnap életbe.

A törvény a közösségi közlekedés hároméves reformját indítja el, egyebek között a struktúrát, a finanszírozást alakítja át és regionális szintre helyezi a döntéseket. Létrehozza a regionális közlekedési szakbizottságokat, amelyek feladata lesz a jövőben a menetrendről szóló döntés meghozatala.

Korábban az hat MSZP-s képviselő ellenszavazata miatt az Országgyűlés nem tudta elfogadnia a kormány által támogatott módosító indítványokat, így jövő hétfőn "koherenciazavar" címén a zárószavazás előtt még egyes módosító indítványokról is döntenie kell a Háznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását