2024. április 29. - Péter

Thrillert forgatnak Miskolcon

Dyga Zsombor, a Tesó és a Kész cirkusz rendezője Miskolcon forgatja legújabb nagyjátékfilmjét, az Utolér című thrillert, amely a tervek szerint jövő ősszel kerülhet a mozikba.
2009. december 9. szerda 21:26 - HírExtra
A mozi egyszerre több szálon futó dráma és határokat feszegető thriller, amely sötét utazásra repíti a nézőt, hogy felfedezze, miféle borzalmak rejtőznek, rejtőzhetnek szomszédjaik ajtaja mögött - mondta Tóth Péter Miklós producer a film szerdai sajtónapján az MTI-nek.

Mint kifejtette, a filmben három hétköznapi tragédia zajlik le egy mai kelet-európai nagyváros peremvidékén.

A cselekmény egyik vonalán egy túlhajszolt pincérnő (Margó) kisfiát azzal gyanúsítják, hogy köze lehet osztálytársa eltűnéséhez. A fiúcska elárulja anyjának, barátját valójában tornatanáruk házába zárták be; anya és fia elindulnak kiszabadítani a kisfiút.

A másik szál egy lelkileg összetört mentőorvosról, Péterről szól, aki betegében felismeri azt a férfit, aki évekkel ezelőtt megölte kisfiát. A doktor komoly morális dilemmával néz szembe: megmentse ennek az embernek az életét, vagy éljen a bosszú lehetőségével.
A harmadik esemény egy karrierje végén álló gyorskorcsolyázónő, Alma életébe enged bepillantást, őt egy titokzatos öregember kezd el követni. Lajos, a haldokló vénember hamarosan megzsarolja a nőt egy szörnyű bűnnel, amelyet a múltban elkövetett.
A filmben hat átlagember van krízishelyzetben. A kérdés csak az, hogyan vizsgázik az utca embere extrém szituációkban, és mi köti össze sorsukat - mondta Tóth Péter Miklós az MTI-nek.

A 110 perces thriller/drámát Lovas Balázs írta, rendezője Dyga Zsombor. Margót Ónodi Eszter, Feketét Seres Zoltán alakítja, Alma szerepében Bartsch Katát láthatják, Pétert Andrew Hefler, Lajost pedig Heinz Trixner játssza.

A borsodi megyeszékhelyen összesen 61 helyszínen készülő thriller stábja novemberben érkezett a városba, és egészen karácsonyig dolgozik. A 240 millió forintos költségvetésű mozi angol nyelvű lesz; a produkciót az újonnan alakult Miskolci Filmalapnak sikerült a városba csábítania.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását