2024. május 3. - Tímea, Irma

Szászvár utcái viselik a legtöbb exkommunista nevét

A baranyai Szászvár utcái viselik a legtöbb exkommunista vezető nevét Magyarországon, az átkereszteléseket anyagi okok miatt nem vállalják az ott élők - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2008. augusztus 12. kedd 08:50 - Hírextra
Bék János polgármester elmondta, hogy a község harminc utcájának felét még kommunista politikusokról nevezték el. A volt bányásztelepülésen található Kun Béla, Révai József, Fürst Sándor, Rózsa Ferenc, Korvin Ottó, Zalka Máté, Karikás Frigyes, Mező Imre és Ságvári Endre utca is.

Hozzátette, a rendszerváltás idején megfeledkeztek a gyors átkeresztelésekről, most pedig igencsak drága lenne a múlttól végképp elköszönni. A névváltoztatásokat a lakók felének támogatnia kellene, majd illetékek fejében le kellene cseréltetniük személyi okmányaikat, vállalkozói papírjaikat. Mindez becslések szerint több millió forintba kerülne, nem beszélve az új utcanévtáblák költségeiről.

Plesz Ádám, a Kun Béla utcai gumijavító nem erőltetné a névváltoztatást. Azt szeretné, ha legalább ennyi megmaradna a kommunizmusból. Szerinte az utcát még Budapesten is ismerik, de ha gyöngyvirágra keresztelik, senki sem találja meg a műhelyét - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását