2024. május 16. - Mózes, Botond

Terroristák robbantották a vonatot?

Az orosz államügyészség terrorista cselekmény elkövetésének gyanújával vizsgálatot indított a Nyevszkij expresszen történt szerencsétlenség ügyében.
2009. november 28. szombat 12:11 - HírExtra
A szerelvényen csaknem 660 ember utazott. A vizsgálat robbanószerkezetek és robbanószerek illegális forgalmazása ügyében indult meg. Mint Marina Gridnyeva, az államügyészség szóvivője közölte, a katasztrófa helyszínére utazott Viktor Griny, az államügyész helyettese.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtóosztálya szombaton délelőtt cáfolta azt a tárcavezetőtől, Szergej Sojgutól származó információt, mely szerint a péntek esti vasúti szerencsétlenségnek 39 halálos áldozata lett volna, és a korábbi, 25 halálos áldozatról szóló hírt erősítette meg. Pavel Popov miniszterhelyettes közlése szerint a szerencsétlenség 96 sérültjét ápolják különböző kórházakban.

Az orosz vasúttársaság azt közölte, hogy a szerelvény utasai között az utaslista alapján legkevesebb 3 külföldi állampolgár is lehetett, de ez az információ még ellenőrzésre szorul.

Vlagyimir Jakunyin, az orosz vasúttársaság elnökének közlése szerint "olyan objektív adatok állnak rendelkezésre, melyek megengedik annak feltételezését, hogy a nyomozás egyik verziója szerint a Nyevszkij Expressz szerencsétlenségét egy ismeretlen robbanószerkezet robbanása okozhatta".

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök utasítására külön kormánybizottságot hoztak létre Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettes vezetésével a szerencsétlenség következményeinek felszámolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását