2024. május 29. - Magdolna

Irán berág a NAÜ-re?

Irán szigorúan a minimálisra csökkenti a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) fenntartott együttműködésének a szintjét, ha a bécsi székhelyű szervezet kormányzótanácsa Teheránt elmarasztaló határozatot hoz csütörtökön kezdődő ülésén - idézte a Süddeutsche Zeitung című német lap Irán NAÜ-képviselőjét.
2009. november 26. csütörtök 11:12 - HírExtra
Az újság csütörtöki számában arról számolt be, hogy Ali Asgar Szoltaníje, a NAÜ mellé akkreditált iráni képviselő közölte: minden Irán-ellenes határozat veszélybe sodorhatja a jelenlegi konstruktív légkört, és hosszú távú következményei lehetnek. A kormányzótanács csütörtökre és péntekre tervezett tanácskozásán várhatóan ismételten bírálni fogja Iránt vitatott atomprogramja miatt.

Az iráni atomprogrammal foglalkozó hat ország - az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország - négy év elteltével ismét Iránt elítélő határozattervezetet készített. A dokumentumot várhatóan szavazásra a kormányzótanács elé bocsájtják.

A tervezetet támogatja Oroszország és Kína is, ami arra mutat, hogy a világ mind kiábrándultabbá válik az iráni atomprogram valós célját feltárni hivatott együttműködés teheráni elutasítása láttán. Irán azt állítja, atomprogramja kizárólag békés jellegű, a nagyhatalmak viszont úgy vélik: fegyverkezési célokat is szolgál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását