2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tovább csúszik a Margit híd elkészülte

Újabb négy hónapot csúszik a Margit híd felújítása, 2010. augusztus 23-a helyett csak a jövő év december 17-én adják át a forgalomnak - közölte a felújítást végző MH 2009 konzorciumot vezető Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója.
2009. november 24. kedd 16:52 - HírExtra
A késés az engedélyek beszerzése miatt alakult ki. A Fővárosi Önkormányzat azonban nem fogadja el a kivitelező határidő-módosítási kérelmét, így az átadás időpontja a szerződés szerint továbbra is 2010. augusztus 23. A Fővárosi Önkormányzat közlése szerint mindössze három hónapja folyik a munka a Margit hídon, "a négyhavi csúszás bejelentése ilyesmivel nem magyarázható", ezért a csúszást nem tartják elfogadhatónak.

A jóváhagyott kiviteli terveket október 20-án kapták meg, majd az november 10-én emelkedett jogerőre, így csak azután kezdhették meg az elemek gyártását - mondta a cég vezetője, hangsúlyozva, hogy a jóváhagyott kiviteli terveknek már a kivitelezési szerződés aláírásakor meg kellett volna lenniük. Emiatt a híd végleges átadása is csúszik: 2011. március 31-e helyett az év június 13-án fejeződhet be a teljes felújítás.

Németh Miklós elmondta azt is: a híd északi és déli részére külön engedélyeket kell beszerezni, mert műszakilag különböznek egymástól. A déli hídpálya terveit 2009 decemberében kellene megkapniuk, ettől is függ a híd átadásának dátuma - fejtette ki.

A hídon jelenleg folyó munkálatokról szólva Németh Miklós elmondta: megkezdődött az acél pályaszerkezet bontása, és szerkezetmegerősítést is végeznek. Két hét múlva elkészülnek el az új acélszerkezetek, utána elkezdhetik a beszerelésüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását