2024. május 30. - Janka, Zsanett

Fidesz: Budai Bernadett buktatta le az MSZP-t

A Fidesz szerint Budai Bernadett lebuktatta az MSZP-t és "ország-világ elé tárta, hogy a Zuschlag-modell alapját a kézi vezérléses pénzosztás képezte" - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.
2009. november 24. kedd 12:15 - HírExtra
A szóvivő múlt csütörtöki közleményét ismételte meg, amelyben azt írta: "amit eddig Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Újhelyi István, Szilvásy György és a többi szocialista politikus tagadott, azt Budai Bernadett a közelmúltban bevallotta. (...) Azt mondta: a Zuschlag-ügy a kézi vezérléses pénzosztás kapcsán híresült el".

Cser-Palkovics András szerint ez a nyilvános beismerés bizonyára az ügyben eljáró hatóságok figyelmét is felkelti.

A helyettes szóvivő az MSZP szóvivőjének keddi közleményére reagált, amelyben Budai Bernadett azt írta: az MSZP "kíváncsian várja", hogy Deutsch Tamásnak, egykori fideszes ifjúsági és sportminiszternek meg kell-e jelennie a bíróság előtt a Zuschlag-ügyben. A párt szerint a politikus hamisan tanúskodott az ügyészségen.

Az MSZP közölte: "Deutsch Tamás tanúvallomásában szándékosan vagy gondatlanul azt a hamis látszatot keltette, hogy a pályázatok döntéshozatali mechanizmusába soha nem avatkozott be. A valóság ezzel szemben az, hogy a fideszes politikus még miniszterként felülbírált egy támogatásokkal kapcsolatos szakmai döntést. Dokumentumok igazolják, hogy - érdemi indoklás nélkül - megváltoztatta a szakmai szempontok alapján összeállított pályázati eredményeket" - írták.

A szocialisták szerint a fideszes politikus magatartásával hátráltatta, illetve hátráltatni próbálta a nyomozóhatóságot az ügy teljes felderítésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását