2024. május 29. - Magdolna

Gyopáros Alpár: a csornaiak tették le az új jövő alapkövét

A csornaiak, a Csorna környékiek tették le Magyarország új jövőjének alapkövét a vasárnapi időközi országgyűlési választás eredményével - nyilatkozta Gyopáros Alpár, az időközi választás Fidesz-KDNP-jelölt győztese.
2009. november 22. vasárnap 23:00 - HírExtra
Amit a csornai, a rábaközi emberek vasárnap megmutattak az országnak, tiszteletre méltó, mégpedig azért, mert az időközi választások sajátossága Magyarországon, hogy az esetek nagy százalékában a második fordulóban az emberek kevesebben mennek el szavazni, mint az elsőben - mondta Gyopáros Alpár.

A politikus szerint a csaknem 80 százalékos eredmény ismeretében kijelenthető, hogy a csornaiak világos üzenetet fogalmaztak meg a szocialistáknak, a Bajnai-kormánynak: azt, hogy elegük van abból, ami ebben az országban folyik, elegük van a közönyből, az apátiából, ami jelentős részben a szocialista kormányzat ténykedéséből fakad, és másfajta jövőt képzelnek el az emberek.

"Büszke vagyok a csornaiakra, hiszen a mostani választási eredmény már egy új jövő lehetséges megalapozást vetíti előre jövő tavasszal, amikor is reményeim szerint felállhat egy új kormány, Orbán Viktor vezetésével. És azért is büszke vagyok a csornaiakra, mert vasárnap ők tették le az új jövő alapkövét" - nyilatkozta.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy több mint hét éven keresztül dolgozott Áder János mellett. Tisztában van azzal, hogy a választókörzethez tartozó 50 településen milyen gondokkal küzdenek az emberek, és ezek a gondok rengeteg megoldandó feladatot jelentenek.

"Az elkövetkezendő 5-6 hónapban mindent megteszek azért, hogy tavasszal, az országgyűlési választások után rögtön nekikezdhessünk e feladatok megoldásának" - szögezte le a politikus.

Szerinte mindenekelőtt a költségvetési zárószavazásra kell koncentrálni november 30-án a Parlamentben. Mint mondta: előfordulhat, hogy éppen az ő szavazatán múlik a költségvetés elfogadása vagy éppen elutasítása. "Bízom abban, hogy a Parlament nem fogadja el ezt a magyar családokra, településekre, vállalkozásokra rendkívüli veszélyt jelentő költségvetést" - jelentette ki Gyopáros Alpár.

Csornán érvényes volt a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választás: a Fidesz-KDNP jelöltje, Gyopáros Alpár győzött 79,71 százalékos szavazati aránnyal. A részvételi arány 25,19 százalékos volt, 11.373 választópolgár adta le szavazatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását