2024. május 10. - Ármin, Pálma

Mintaország leszünk?

A pénzügyminiszter szerint Magyarország "mintaország" lesz az eladósodottság csökkentése tekintetében.
2009. november 20. péntek 21:11 - HírExtra
Oszkó Péter pénteken Siófokon, az E-Magyarország, e-kormányzat 2009 konferencián hangsúlyozta: kiadáscsökkentéssel csökkenő pályára kell állítani a költségvetési hiányt és az államadóságot, így 2010-re Magyarország "mintaország" lehet az eladósodottság csökkentését tekintve. Le kell szorítani az eladósodottság arányát, amely "végtelenül kiszolgáltatottá teszi az országot" - hangsúlyozta Oszkó, hozzátéve: ez úgy kell megtenni, hogy eközben a potenciális növekedést minél inkább javítsuk.

A költségvetési hiány tervezett szinten tartásának egyik módja lehet az adók emelése, de "ezt a pályát nem akarjuk járni" - szögezte le a miniszter. Hangsúlyozta: javítani akarják a gazdaság növekedési képességét, és ennek csak egy módja van, a kieső bevételeket teljes mértékben kiadáscsökkentéssel kell ellensúlyozni, és lefelé szorítani a költségvetési hiányt.

Oszkó Péter szerint az ország versenyképességének növeléséhez változtatni kell a foglalkoztatottság mértékén is, a jelenlegi 57-ről 67 százalékra kell emelni. A cél nemcsak az, hogy minél többen dolgozzanak, hanem is, hogy azok, akik dolgoznak termelékenyebbek legyenek - mutatott rá a pénzügyminiszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását