2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vonják vissza a közoktatási törvény több passzusát

Elfogadhatatlannak és átgondolatlannak tartja a közoktatási törvény szocialista képviselők által beterjesztett módosítását, egyben annak visszavonását javasolja a Közoktatás-politikai Tanács - közölte a testület szerdán az MTI-vel.
2009. november 18. szerda 16:43 - HírExtra
A Közoktatás-politikai Tanács szerdai ülésén elfogadott határozata szerint
elfogadhatatlan a törvényjavaslat pedagógus továbbképzésre, illetve felvételi eljárásra vonatkozó passzusa.

A testület úgy értékeli: az intézményvezető megbízására vonatkozó indítvány a szülők és iskola kapcsolatának nem átgondolt, szakmailag megalapozatlan, társadalmilag nem egyeztetett változtatását kívánja megvalósítani.

A tanács azt javasolja a törvényjavaslatot benyújtó országgyűlési képviselőknek, hogy vonják vissza indítványukat; egyúttal felkéri a kormányt és az országgyűlési képviselőket, ne támogassák az előterjesztést.

A szocialista képviselők által benyújtott javaslat többek között azt tartalmazza, hogy a diplomát adó felsőoktatási képzésbe történő bekapcsolódás feltétele egy vagy két tantárgyból letett sikeres emelt szintű érettségi vizsga legyen, várhatóan 2014-től.

Az indítvány növeli a közoktatási intézmény közösségeinek jogkörét a vezetői pályázatok elbírálásban; a nem szakrendszerű oktatásban akkor is taníthat a pedagógus, ha az adott évfolyamon egyébként is taníthat. A javaslat megszünteti a kötelező 120 órás továbbképzés előírását. Erre a jövőben az intézményvezető kötelezhetné a pedagógust.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását