2024. május 8. - Mihály

Már százan haltak bele az új vírusba

Elérte a százat az újinfluenza halálos áldozatainak a száma Iránban - közölte szerdán a teheráni egészségügyi minisztérium, hozzáfűzve, hogy az áldozatok közül 42-en az elmúlt egy hét alatt haláloztak el.
2009. november 18. szerda 13:42 - HírExtra
Egy hete 58 beteg haláláról számoltak be az ázsiai országban. A fertőzöttek száma jelenleg 3128, szemben az egy héttel ezelőtt regisztrált 2662-vel - számolt be róla a tárca közleménye. A hatóságok óvintézkedéseket tesznek a vírus terjedésének a feltartóztatására. Az oktatási intézményeket bezárták. Jelentősen csökkentik azoknak a hívőknek a számát, akik a szaúd-arábiai Mekkába, a muzulmánok november végén esedékes szent ünnepére, a háddzsra, vagyis az éves nagy zarándoklatra utazhatnak.

A hatóságok aggodalma szerint a 65 ezer iráni zarándok hazatértével tovább nőhet a megfertőzöttek száma. Becslések szerint az iráni zarándokok 8 százalékát fertőzheti meg a vírus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását