2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: káosz az oltás körül

Káosz van az új vírus elleni oltás körül, a kormányzat nem biztosít elegendő forrást ahhoz, hogy a háziorvosok beadják az oltóanyagot - jelentette ki Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. november 16. hétfő 15:04 - HírExtra
Kiemelte: ahhoz, hogy az új vírus ellen hatásosan lehessen védekezni, kell egy jó oltóanyag, kell bizalom, kell egy jó kampány és kell jó logisztika.

Véleménye szerint nem lehet bizalmat kérni úgy, hogy a vakcinát "offshore-cég" állítja elő, nem lehet bizalmat kérni úgy, hogy a vakcinát előállító cég és a kormány között megkötött szerződés titkos.

Hozzátette: nem lehet bizalmat kérni úgy, hogy egy olyan cégre bízzák az oltóanyag kiszállítását, amelyik még nem foglalkozott ezzel, és amelyiknek nem ez a szakterülete.
Pesti Imre kijelentette: a készletgazdálkodási intézet második alkalommal végez gyógyszer-disztribúciót úgy, hogy "az a költség amiért ezt vállalja, hat-hétszerese annak a költségnek, mint amennyiért nagy gyógyszercégek kiszállítanák".

Miközben ez a cég óriási haszonnal szállítja ki az oltóanyagot, aközben a kormányzat a háziorvosokat arra kéri, hogy mondjanak le az oltási díjról - emelte ki.

Pesti Imre szerint káosz van az új vírus elleni oltás körül, és a kormányzat nem biztosít elegendő forrást ahhoz, hogy a háziorvosok beadják az oltóanyagot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását