2024. június 14. - Vazul

Fabiola királyné él

Az előző belga király, Baldvin özvegyének halálhírét jelentette tévesen hétfőn a belga hírügynökség.
2009. november 16. hétfő 16:30 - HírExtra
A helyi internetes sajtó közlése szerint a galibát egy új rendszer okozta, amelyet a hírügynökség aznap állított munkába.

A www.ihavenews.be internetes oldalon keresztül működő rendszer lehetővé teszi, hogy kívülről beküldött információk anélkül kerüljenek ki az előfizetőkhöz, hogy azt a szerkesztőségben bárki ellenőrizné. A rendszer mögött az a megfontolás húzódik, hogy ha valaki (akár az utca embere) fontos esemény szemtanúja vagy résztvevője lesz, minél gyorsabban tudja értesíteni róla a sajtót.

Minden bizonnyal egy tréfás kedvű internetező keltette - hamis nevet és telefonszámot megadva - a 81 éves királyné halálhírét, amelyet később a hírügynökség immár saját szerkesztésű hírben cáfolni kényszerült.

A spanyol származású Fabiola az 1993-ban elhunyt Baldvin király özvegye, a jelenleg uralkodó II. Albert sógornője, és megtartotta a királyné címet.

A hamis információ terjesztője azt is állította, attól halt meg, hogy meghallotta a királyi családhoz tartozó Lóránt herceg és felesége válásának - szintén valótlan - hírét - derül ki a De Standaard című napilap internetes híréből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását