2024. május 3. - Tímea, Irma

Kitiltotta a cigányokat

Hétfőtől nem szolgál ki a benzinkútján romákat egy Jászalsószentgyörgyi férfi, mert évente több százezer forintnyi üzemanyagot lopnak el tőle - számolt be az esetről az RTL Klub szombat esti híradója.
2009. november 15. vasárnap 07:13 - HírExtra
Szabó László, a töltőállomás tulajdonosa szerint évente 750 ezer forint kár éri azért, mert többen nem fizetnek a tankolás után, s állítása szerint cigányok lopnak tőle. Közlése szerint a kamerák visszanézése után derült ki, hogy cigányokróll van szó.

Arra a kérdésre, hogyan tudta ezt megállapítani, a tulajdonos azt mondta: a kutasok látták és a kamerák felvételén fel lehet ismerni. Egy másik kérdésre, szerinte ki cigány ma Magyarországon, Szabó László közölte: aki úgy viselkedik, nem tartja be a törvényeket, lop.
Az RTL Klub megmutatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei benzinkúton kitett feliratot, amelyen egyebek mellett az olvasható: "Az elmúlt időszakban bekövetkezett események késztetnek arra, hogy a tulajdonomat képező és általam üzemeltetett benzinkutat bezárom a roma, cigány kisebbség előtt."

Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság igazgatója szerint a benzinkút tulajdonosának ez a magatartása sérti az emberi méltóságot. Sérti az egyenlő méltóságú személyként kezelés elvét, és hátrányos megkülönböztetést jelent a romák számára másokhoz képest, amikor megtagadnak tőlük egy szolgáltatást – mondta az igazgató.
A jászalsószentgyörgyi benzinkút egy nemzetközi hálózathoz tartozik, amely azt közölte az RTL Klubbal közleményben: elhatárolódnak a töltőállomás tulajdonosától és megteszik a szükséges jogi intézkedéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vassmi
2009. november 14. 21:56
Az osztrákoknál is kivolt irva:Magyar ne lopj.Ki büntette meg őket?
vassmi
2009. november 14. 21:45
Az meg a tulajdonhoz való jogot sérti hogy nem azt szolgálok ki akit akarok.Ami az enyém annak adom akinek akarom.Alapvető emberi jog.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását