2024. június 17. - Laura, Alida

Vakcinaturizmus a határnál

Magyarországon szerzi be egyre több román állampolgár az új influenza elleni oltóanyagot, a magyarországi patikák romániai orvosi recept alapján is kiadják a vakcinát - írta az Új Magyar Szó.
2009. november 10. kedd 17:16 - HírExtra
A bukaresti napilap internetes oldalán közölt riport szerint a román határ közelében, Porcsalmán és Csengerben is vásárolnak román állampolgárok új influenza elleni vakcinát. A lap szerint Szatmár megyéhez hasonlóan más határ menti romániai megyékből is átutaznak Magyarországra a helyiek, hogy magyarországi gyógyszertárban szerezzék be az oltóanyagot.

A romániai Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság Járványügyi Hatóságának szóvivője, Lidia Tamas arról tájékoztatta a lapot, hogy tudnak az egyre intenzívebb "gyógyszerturizmusról". Szerinte ezt a romániai hatóságok természetes jelenségnek tekintik, hiszen uniós tagállamok polgárai élnek az uniós szabványoknak megfelelő gyógyszerekkel.

A megkérdezett megyei háziorvosok többsége úgy nyilatkozott a lapnak, hogy rendszeresen írnak vényt magyarországi oltóanyag vásárlásához.

Több, Szatmárnémetiben működő patikában elmondták a lap kérdésére, hogy a helybeliek egyre gyakrabban keresik náluk a vírus elleni oltóanyagot - egyelőre hiába. A román gyógyszeripar nem tudja fedezni a keresletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását