2024. június 2. - Kármen, Anita

Ötvenezer ampulla vakcia a patikákban

A gyógyszertárakba összesen 50.700 ampulla védőoltást szállítottak ki nyitókészletként - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.
2009. november 5. csütörtök 17:48 - HírExtra
Az elmúlt két napban az ÁNTSZ kistérségi intézeteihez 75.900 adag védőoltást juttattak el az oltóanyag raktározásával megbízott Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetből.
Székely Tamás egészségügyi miniszter szerda este azt közölte az MTI-vel, hogy a nyitókészletek kiszállításával már estére az ország minden patikájában elérhetővé vált az új influenzavírus elleni oltóanyag.

A minisztérium emlékeztet, hogy az új rendelési szisztémának megfelelően a gyógyszertáraknak az ÁNTSZ kistérségi intézeteitől kell megrendelniük a vakcinát, és az intézetek gondoskodnak a kiszállításról.

A tájékoztatás szerint a rendelést követő 48 órán belül a patikában lehet a kért mennyiség, hiszen a több mint száz kistérségi ÁNTSZ között oszlik meg a 2400 gyógyszertár kiszolgálása.

A patikák az ÁNTSZ honlapján tájékozódhatnak arról, hogy melyik ÁNTSZ kistérségi intézettől rendelhetnek oltóanyagot, és itt található a rendeléshez szükséges formanyomtatvány is.

Mind a térítésmentesen igénybe vehető, mind a patikai forgalomban megvásárolható oltóanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll, a kiszállítások folyamatosak - közölte az Egészségügyi Minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását