2024. április 23. - Béla

Kormányülés a Mount Everesten

A világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten tart novemberben kormányülést a nepáli kabinet, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az éghajlatváltozás jelentette problémákra - számolt be az ázsiai ország kormányának egyik minisztere.
2009. november 3. kedd 10:39 - HírExtra
A miniszterelnök és kabinetjének tagjai az egyik magaslati táborba repülnek, hogy ott tartsák meg az ülést - közölte Dipak Bohara, az erdők és a termőtalaj megóvásáért felelős miniszter.
"A hegyek olvadnak, és itt az ideje, hogy a nemzetközi közösség figyelmet fordítson erre a problémára" - mondta a politikus, aki hozzátette: minisztériuma szándékosan időzítette a decemberi koppenhágai nemzetközi klímakonferencia elé a rendhagyó helyszínen megrendezendő novemberi kormányülést.

A tanácskozással - amelyre 5300 méter magasságban kerül sor - Nepál gleccsereinek olvadására, a 8848 méteres Csomolungma emelkedőit borító szennyeződésekre és a himalájai tavak kiáradásának veszélyére akarják felhívni a figyelmet. Az utóbbi végzetes következménnyel járna a hegylánc ormai között fekvő falvak lakóira nézve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását