2024. május 19. - Ivó, Milán

Szigorítás a megoldás

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a júniusban módosított sporttörvény tartalmazza a stadionok kötelező kamerázását, a szigorúbb beléptetési rendszert, és az ellenőrizhető jegykiadást. Az MTI Sportszerkesztősége annak járt utána, hogy néhány európai országban mi a gyakorlat a szombati FTC-DVTK labdarúgó Soproni Liga-mérkőzésen történtekhez hasonló szurkolói rendbontás esetén.
2009. november 2. hétfő 16:22 - HírExtra
Nagy-Britanniában, Németország és Franciaországban egyformán kitilthatják a rendbontókat a stadionokból. Németországban stadionlátogatási tilalom rendelhető el abban az esetben is, ha csak a gyanúja áll fenn annak, hogy egy adott szurkoló rendzavarásban vett részt. Belgiumban a sértő jelszavak skandálásának megbüntetését tervezik.

Kelet-Európában általában még csak most készülnek a szigorúbb intézkedések bevezetésére a huligánokkal szemben. Csehországban a helyszíni, rögtönítélő bíróságok intézményének felállítását is tervbe vették. Akadnak egyéni, azaz klubszintű kezdeményezések is: Gigi Becali, a román Steaua Bucuresti tulajdonosa elrendelte, hogy a csapat meccseire csak személyi igazolvánnyal lehessen jegyet venni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását