2024. április 29. - Péter

Kína, mint elöljáró példa

Kínában minden az országba érkező szilárd hulladékot elektronikus ellenőrzésnek fognak alávetni, hogy megelőzzék a hulladékcsempészést – közölték a hét végén kínai vámhivatali illetékesek.
2009. október 31. szombat 19:10 - HírExtra
A kínai fővámhivatal bejelentette, hogy minden hulladékimportnak kézi ellenőrzésen kell átesnie, ha az elektronikus átvizsgálás illegális anyagok jelenlétét jelzi. A főhivatal figyelmeztetett arra, hogy szigorúan fognak eljárni mindazokkal szemben, akik nem jelentik be őszintén az import pontos tartalmát. Kína korlátozottan ugyan, de engedélyezi néhány újrahasznosítható hulladék importját, mint például a poliszilikon, vagy a műszál, amelyek ismét nyersanyagokká alakíthatók.

Tilos viszont például különböző használhatatlanná vált elektronikus szerkezetek, háztartási és orvosi berendezések behozatala az ország területére.

Az elmúlt években a fejlett országok környezetük védelme érdekében egyre nagyobb mennyiségben szállítják fejlődő államokba többnyire elektronikus hulladékaikat, így Kínában is megszaporodott az illegális szemétbehozatal. Ebben jelentős arányban szerepelnek például a használt fémhuzalok, az elektronikus mérőműszerek és nyomtatott áramkörök.

A kínai vámszervek 2007-től 20 ezer tonna csempészett szilárdhulladékot foglaltak le, benne közel 1700 tonna használt ruhával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását