2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Frekvencia: a MÚOSZ tiltakozik a döntés ellen

Sérti az új frekvenciakiosztás a demokratikus közélet normáit, valamint a médiafogyasztó közönség érdekeit - áll a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) csütörtöki közleményében.
2009. október 29. csütörtök 19:33 - HírExtra
A döntés ellen tiltakozva megemlítik, a testület megdöbbenéssel értesült arról, hogy "két széles körben kedvelt, politikamentes szórakoztató csatorna helyett két feltehetően pártkötődésű rádiónak ad teret" az ORTT, ami "a demokratikus közélet normáit, valamint a médiafogyasztó közönség érdekeit sértő" eljárás.

Egyben szolidaritásunkat fejezik ki az ORTT elnöke iránt, aki előzetesen több pályázat üzleti megalapozatlanságára is felhívta a figyelmet. "E körülmény két következménnyel járhat: az ígért szolgáltatás minősége csökken, illetve a koncessziós vállalás betarthatatlan lesz" - írják.

A MÚOSZ elnöksége szerint nem először fordul elő, hogy az egymással folyamatos harcban álló politikai felek, ha aktuális érdekük úgy kívánja "partnerek a közjavak felelőtlen, cinikus elosztásában", egyben strukturális hibának nevezik, hogy "médiarendszerünk stratégiai döntéseit a szakma reprezentációját biztosító intézmények mellőzésével pártdelegáltak hozzák".

Amíg ez így van, a média működésével kapcsolatban politikától független, szakmai döntéseket remélni illúzió - zárul a MÚOSZ elnökségének közleménye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását