2024. április 25. - Márk

Olcsóbb távfűtést

Azonnali lépéseket várnak a szocialisták Szekszárd polgármesterétől a távhődíjak csökkentésére, a díjakat szerintük több mint 10 százalékkal lehetne mérsékelni a tolnai megyeszékhelyen. Erről az MSZP megyei elnöke beszélt szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
2009. október 28. szerda 20:39 - HírExtra
Harangozó Tamás elmondta: az utóbbi hónapokban csökkent a földgáz ára, ami több önkormányzatot díjcsökkentésre késztetett. Példaként említette Pécset, Miskolcot, Debrecent és Budapestet, ahol 11-16 százalékkal mérséklődtek a távhődíjak. Szekszárdon ennek semmi jele nem mutatkozik, a felsorolt városokkal összehasonlítva a szekszárdi polgárnak a legdrágább a távfűtés - jegyezte meg.

Az MSZP szekszárdi szervezete azt kéri a város polgármesterétől és a közgyűlés fideszes többségétől: azonnal kezdeményezzen lépéseket azért, hogy a többi vidéki városhoz hasonló mértékben csökkenjen a távhő díja Szekszárdon - jelentette ki Harangozó Tamás.

A tolnai megyeszékhelyen jelenleg nettó 3699 forint gigajoule-onként a távhődíj, ami a szocialista politikus számítása szerint azt jelenti, hogy egy 60 négyzetméteres lakás havi átlagos fűtési költsége 19.400 forint. A távhőszolgáltató Alfa Nova Kft. adatai alapján a szekszárdi lakások havi távhődíja a fűtési szezonban 10 és 50 ezer forint között változik, miután csaknem mindegyik társasházban költségmegosztók működnek.

Horváth István polgármester (Fidesz) az elhangzottakra reagálva az MTI-vel közölte: folyamatban vannak az egyeztetések az Alfa Nova Kft.-vel, a szekszárdi közgyűlés novemberi ülésén tárgyal majd a novembertől vagy decembertől érvényes fűtési díjakról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását