2024. május 5. - Györgyi

Budai más hangnemben bízik

Budai Bernadett bízik abban, hogy tíz éves távlatban változhat a magyarországi politika hangneme, és ezért ő is tehet MSZP szóvivőként. A leköszönő kormányszóvivő az országgyűlési választások eredményétől függetlenül hosszú távon is a politikában képzeli el a jövőjét.
2009. október 28. szerda 19:52 - HírExtra
A kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy november 1-vel leköszön posztjáról, és az MSZP szóvivője lesz Nyakó István mellett.

Az MTI-nek adott nyilatkozatában megerősítette: erről kedden este hozott végleges döntést a párt országos elnöksége.

Budai Bernadett felidézte: még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt megkeresték, hogy nem gondolkodik-e azon, hogy politikai pályára lépjen. A kérdésre viszonylag rövid gondolkodási idő után igent mondott és úgy döntött, elindul egyéni képviselőjelöltként a Ferencvárosban.

Mint mondta, politológusként végezett, majd elemzőként dolgozott, így ez mindig a politika határmezsgyéje volt. "Nekem nem lett idegenebb ez a világ. Annak ellenére sem, hogy az emberek jelentős része most idegenkedik a politikától, és társaságokban nem divat politikáról beszélni. Nekem teljesen természetes, hogy a politika napi téma, szerintem a közélettel mindenkinek kellene napi szinten foglalkoznia egy kicsit" - vélekedett.

Hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy ne látná, mi megy végbe ezen a területen Magyarországon, hangvételben és politikai kultúrában. Szerinte ez a színvonal messze van attól, ami az embereket vonzaná. "Hiszek abban, hogy ez tízéves távlatban megváltoztatható" - jelentette ki az MTI-nek.

Budai Bernadett a jövő évi választások eredményétől függetlenül hosszú távon is a politikában képzeli el a jövőjét, mert hisz a változásban.

Távozását a kormányszóvivői posztról azzal indokolta, hogy egy ponton túl nem volt összeférhető a tisztség a képviselőjelöltséggel, hiszen a kabinet szóvivője köztisztviselő.
Budai Bernadett elmondta: nyár végén állapodott meg Bajnai Gordon miniszterelnökkel arról, hogy november 1-vel vált. A miniszterelnök kérése volt, hogy a jövő évi költségvetési sarokszámok elfogadása körül köszönjön le a posztjáról - idézte fel.

Arra a kérdésre, hogy pártszóvivőként miként boldogul majd ebben a durva hangvételű politikai életben, úgy válaszolt: az, hogy politikusabb mondatokat kell mondania, nem jelenti, hogy durvábbakat is. "Bízom benne - lehet, hogy naiv vagyok - hogy ezt meg lehet tenni, és ne kapcsoljanak el az emberek a hangvétel miatt" - hangoztatta, hozzátéve: tőle nagyon durva, nagyon acsarkodó mondatokat nem fognak hallani.

Úgy látja, a politikának az az egyik legnagyobb baja, hogy a politikusok gondolatai sokszor el sem jutnak az emberekhez, mert amikor meglátják vagy meghallják őket a televízióban és a rádióban, akkor csatornát váltanak.

Kitért arra, a MSZP-n belüli kommunikációs feladatok megosztása nem alakult még ki véglegesen.

Budai Bernadett el tudja képzelni, hogy a kormányzati intézkedésekkel összefüggő szocialista álláspont kommunikálásában erőteljesebb szerepet vállaljon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását