2024. május 19. - Ivó, Milán

A kormány nem csak beszél a közbiztonságról

Az eddigi intézkedésekből látható, hogy a kormány nem csak beszél a közbiztonság javításáról, a rendőrség megerősítéséről, hanem tesz is érte.
2009. október 27. kedd 18:11 - HírExtra
"A kormány számára kiemelten fontos a közbiztonság megerősítése, a polgárok szubjektív biztonságérzetének növelése. Ennek nem lehet sem pénz, sem jogszabály hiánya az akadálya, mert az országban rendnek kell lenni" - olvasható a tárca közleményében.

Mint írták, a rendőrség működéséhez szükséges feltételek még a nehéz gazdasági körülmények között is rendelkezésre állnak, hiszen az emberek biztonságán nem spórolhat a kormány. Emellett több lépcsőben megteremtették a még hatékonyabb rendőrségi munkavégzés szervezeti és jogszabályi feltételeit, ehhez a megfelelő pluszforrást is biztosították, biztosítják.

Idén az eredetileg tervezett csaknem 200 milliárd forinton túl például a "Közbiztonsági háló program" végrehajtására 8 milliárd, túlszolgálatra 2 milliárd forintos pluszforrást már kapott a rendőrség - olvasható.

A közlés szerint a nagyobb biztonság megteremtését szolgálja a térfigyelő kamerahálózat bővítése is, amelyre 1,5 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre, és a munka hatékonyságát növelheti a bevetésirányítás korszerűsítése, amelyre 2,5 milliárd forint uniós forrás költhető.

A tárca példaként említette továbbá, hogy tavasszal jelentősen nőtt a rendőrség közterületi jelenléte, szolgálatba állt csaknem 120 új körzeti megbízott, valamint a rendőrség az idén kétszer annyi túlszolgálatot teljesített, mint tavaly.

Közölték azt is, hogy az idén eddig 700 használt járőrautót és 500 ügyintézői gépkocsit lecseréltek, és 2010-ben ütemezetten további 800 új járőrautó érkezik.

"A kormány továbbra is minden lehetséges elvi, erkölcsi, anyagi és jogi támogatást megad a rendőrségnek, hogy sikerrel végezhesse munkáját. Ugyanezt várja el valamennyi demokratikus párttól és politikustól is, mert ez az ország érdeke" - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását