2024. május 13. - Szervác, Imola

Még öt évig marad az államfő

Újabb ötéves mandátumot nyert el Zin el-Abidin ben Ali tunéziai államfő a vasárnap megrendezett elnökválasztáson, amelyen a hivatalos végeredmény szerint a szavazatok közel 90 százalékát szerezte meg.
2009. október 26. hétfő 08:53 - HírExtra
A belügyminisztérium hétfő hajnali közlése szerint a 26 régióban 84 és 94 százalék között volt ben Ali támogatottsága. Valódi ellenzéki jelölt nem is indult a 22 évvel ezelőtt vértelen államcsínnyel hatalomra került államfővel szemben, aki az elmúlt két évtizedben - emberi jogi szervezetek szerint - önkényuralmat épített ki a 10 millió lakosú országban. A 73 éves ben Alinak ez lesz az utolsó hivatali időszaka, mert az alkotmány 75 évben korlátozza a megválasztható politikusok életkorát

Ben Alit 2004-ben a szavazatok több mint 94 százalékával választották újra, a korábbi voksolásokon több mint 99 százalékot kapott.

Az elnökválasztással egy időben megtartott parlamenti választásokon is könnyedén többséget szerzett az államfő pártja vasárnap. Az Alkotmányos és Demokratikus Mozgalom (RCD) 161 képviselői helyhez jutott a 214 fős törvényhozásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását